Реєстрація /

Орендарі елітної нерухомості стали цікавитися квартирами не тільки у центрі

Стали цікавитися більше і заміськими будинками.

Орендарі елітної нерухомості стали цікавитися квартирами не тільки в центрі Києва.

Про це повідомила Вікторія Барабаш, Генеральний директор АН Park Lane.

«У березні орендарям стали цікаві квартири в новобудовах в районах наближених до центру Києва. В даному випадку їх приваблювала можливість зняти квартири з висококласним ремонтом в нових будинках, де ніхто до цього не жив», – говорить експерт.

В цілому в березні квартири в структурі попиту зайняли 50%. Серед орендарів даної категорії в березні попит мали квартири в будинках, побудованих на початку XX століття, а також в новобудовах в Печерському (вул. Шота Руставелі, Велика Васильківська, Старонаводницька, бул. Лесі Українки) та Шевченківському (вул. Стрілецька, Золотоворітська) районах. Також зріс попит на оренду квартир в нових будинках мікрорайону Лук'янівка (вул. Коперника, Білоруська). Найбільш популярний запит орендарів – квартири площею 150-200 кв. м, вартістю – 18-27 дол. за кв. м/місяць.

Нежитловий фонд в структурі попиту склав 40%. Орендарів цікавили офіси в Печерському (вул. Круглоуніверситетська, Козловського, Бессарабська площа) і Подільському (вул. Верхній і Нижній Вал, Почайнинська) районах, площею 150-900 кв. м. Ціна склала 12-20 дол. кв. м/місяць. При цьому, чим більше площа орендованого приміщення, тим нижче була вартість квадратного метра оренди.

На будинки довелося 10% попиту. Орендарів цікавили об'єкти в Києво-Святошинському і Броварському районах, площею близько 300-350 кв. м з ділянкою 10-12 соток за ціною – 10-13 дол. кв. м/міс. У зв'язку з початком сезону оренди заміської нерухомості, найбільший попит спостерігався на будинку з басейном або розташовані поблизу водойм.

У березні 2017 року обсяг коштів, витрачених на оренду елітної нерухомості Києва, склав 45 тис. 647 дол. США, що нижче від показників лютого 2017 року на 17%.

Раніше повідомлялося, що обсяг інвестицій в елітну нерухомість Києва виріс в два рази.