Реєстрація /

У травні на дорогу нерухомість в Києві витратили майже 5 млн. доларів

Попит є як на житлові, так і на комерційні приміщення.

У травні поточного року, в порівнянні з аналогічним місяцем минулого року, рівень капіталовкладенню в елітну нерухомість Києва (вартістю від 250 тис. доларів) виріс на третину, склавши 4 млн. 571 тис. доларів. Про це повідомив аналітичний центр агентства нерухомості Park Lane.

За підсумками місяця частка елітного сегменту в загальній кількості угод склала 4%, а частка капіталовкладень – 17% від загальної суми, вкладеної в ринок нерухомості впродовж місяця.

У структурі ринку елітної нерухомості в травні квартири зайняли основну частку – 80%. Попитом користувалися квартири в Голосіївському, Печерському та Шевченківському районах. Затребувана площа – 120-170 кв. м, вартістю 1 тис. 900-3 тис. 200 дол. за кв. м.

Будинки зайняли 15% ринку елітної нерухомості. Покупців цікавили будинки, як під чистове оздоблення, так і з висококласним ремонтом в Обухівському районі та в межах Києва. Затребувана площа 170-250 кв. м, вартістю 800-1 тис. 200 дол. за кв. м.

Нежитловий фонд зайняв 5% ринку елітної нерухомості в травні. Попитом користувалися офісні приміщення відкритого типу біля зручних транспортних розв'язок в Солом'янському і Шевченківському районах Києва. Найбільш затребувана площа – 70-120 кв. м, вартістю 1 тис. 700-2 тис. 100 дол. за кв. м.

Нагадаємо, в травні загалом на нерухомість в Києві було витрачено понад 26 млн. доларів.