Реєстрація /

Елітна нерухомість стала менш популярна в кінці минулого року

Рівень капіталовкладень знизився.

За інформацією аналітичного центру агентства нерухомості Park Lane, в грудні 2015 року обсяг капіталовкладень в елітну нерухомість Києва (вартістю від 250 тис. дол.) склав 4 млн. 772 тис. дол. Це на 47% нижче результатів листопада. За підсумками місяця частка елітного сегмента в загальній кількості угод склала 4%.

Найбільше в грудні купували квартир – 80%. Також, як і в минулі місяці, найбільшим попитом користувалися квартири в будинках споруди від 2006 року. Серед затребуваних районів: Оболонський (пр. Героїв Сталінграду), Печерському (вул. Щорса, Кловський узвіз, вул. Барбюса).

Покупців цікавили квартири від 3-х кімнат, площею 150-350 кв. м. Також варто відзначити, що чим більше площа квартири, тим меншою була вартість квадратного метра такого рівня, як з ремонтом, так і без нього. Вартість таких пропозицій склала від 1 тис. 500 до 2 тис. 700 дол./кв. м.

Нежитловий фонд зайняв 13% ринку елітної нерухомості в грудні. Тут покупцям були цікаві офісні приміщення в Печерському, а також у Голосіївському районах. Серед найбільш затребуваних вулиць: Кутузова, Мечникова і бул. Лесі Українки. Об'єкти з окремим входом і наявністю паркувальних місць користувалися найбільшим попитом. Близькість до станцій метро, ​​також була одним з аргументів на користь того чи іншого об'єкта. Площа таких приміщень становила 120-170 кв. м, ціна – 1 тис. 700-2 тис. 200 доларів за кв. м.

Будинки зайняли 7% ринку елітної нерухомості в грудні. Серед затребуваних напрямків – Житомирське, Вишгородське, а також Києво-Святошинський район. Продовжують користуватися попитом будинку в закритих котеджних містечках, а також поряд з зеленими зонами, озерами і т.д. Найбільш затребувана площа – 300-500 кв. м з 100% будівельною готовністю і якісним ремонтом. Купувалися такі об'єкти за 800-1 тис. 300 дол. США/кв. м.

«У грудні ми спостерігали зменшення обсягу капіталовкладень, при цьому відкладений попит досить високий. Покупці сьогодні дуже вимогливі до вибору об'єктів, тому готові витрачати більше, ніж раніше часу на пошук найбільш цікавої пропозиції. Ми очікуємо, що активізація ринку продажу почнеться з середини січня, після закінчення новорічних канікул», – прогнозує Вікторія Барабаш, Генеральний директор АН Park Lane.

Раніше повідомлялося, що експерт розповіла, що відбувалося на ринку оренди в грудні.