Реєстрація /

Торгівельна нерухомість розвиватиметься і у 2017 році

Середній процент вільних площ залишається низьким, попри появу нових об’єктів.

Ринку нерухомості Києва у 2016 році є чим гордитися, оскільки він був рекордним з точки зору будівництва житла, а 2017 рік має показати високий результат у сегменті торгової нерухомості. Про це ІАП «Столична нерухомість» розповів Віталій Бойко, керівник консалтингової компанії Urban Experts.

«Об’єм введених нових торгових площ у 2017 році, швидше за все, складе 170 тис. квадратних метрів, що стане рекордом за весь час створення професійних торгових центрів в Україні. На сьогоднішній день у столичних ТРЦ показник вільних площ складає лише 6%. Це свідчить про те, що ринок не є кризовим, хоча його учасники пам’ятають, яке падіння ми переживали в останні два роки, але зараз він відновлюється і показує хороші перспективи. Це видно з того, що процент вільних площ залишається малим при тому, що вводиться величезна кількість нових площ і попит зі сторони міжнародних рітейлерів, які ще не присутні на нашому ринку, відновлюється», – зазначив експерт.

Нагадаємо, що і в 2016 році торгівельний напрямок зі всіх сегментів комерційної нерухомості продемонстрував найкращі показники.