Реєстрація /

Ставка податку на нерухомість ростиме

«Листи щастя» про необхідність оплати податку надходитимуть частіше.

Реально сповіщення про необхідність оплатити податок на нерухомість українці почали отримувати лише в 2016 році, але наразі отримали їх небагато. Про це ІАП «Столична нерухомість» розповів Кирил Левтеров, партнер юридичної фірми «ОМП».

«Листів щастя» від податківців власники нерухомості отримали поки що небагато, оскільки фіскали технічно не можуть оперативно «перелопатити» ті паперові носії, на яких раніше зберігалася вся інформація. Але вони дуже легко можуть працювати з електронним реєстром, тому далі цих листів ставатиме щоразу більше. Ставки оподаткування встановлюють органи місцевого самоврядування і вони невисокі – наприклад, 0,1% від мінімальної зарплати за кожен надлишковий метр площі. Але такі речі робляться поступово. Спершу вводиться податок, люди до нього звикають, а потім і кількість неоподаткованих квадратних метрів може мінятися (що менш ймовірно) і відсотки підвищуватися (що є більш ймовірно)», – зазначив юрист.

Раніше повідомлялося, що за перше півріччя у Київській області у вигляді податку на нерухомість зібрали лише 10% від запланованої суми.