Реєстрація /

Незаконно побудований київський дельфінарій відключили від каналізації

Власник дельфінарію незаконно підключився до міських коммунакацій.

Комунальне підприємство «Київводоканал» змушене відключити дельфінарій «Немо» від каналізації через постійні порушень і самовільне підключення до міських мереж.

За даними прес-служби підприємства, при обстеженні дельфінарію неодноразово виявляли самовільне підключення до міської каналізаційної мережі без технічних умов і попереджали керівництво установи про необхідність належного оформлення договірних відносин.

«Однак, після ліквідації таких врізок, єдине, що робив власник – самостійно відновлював водопостачання та водовідведення», – зазначено в повідомленні прес-служби.

Чергове комплексне обстеження дельфінарію було проведено в серпні цього року.

«Тоді наших працівників не допустили до огляду внутрішніх водопровідних мереж, про що був складений відповідний акт. Обстеження колодязя поруч з дельфінарієм показало, що стічні води від «Немо» продовжують незаконно скидатися в каналізацію. Водопостачання дельфінарію здійснюється від водопровідних мереж одного з абонентів «Київводоканалу» 0 ДП ЦУТБ «Льодовий стадіон», куди для проведення обстеження наших фахівців також не пустили», –повідомило підприємство.

«Київводоканал» заздалегідь попередив директора дельфінарію про відключення об'єкта від каналізації.

Крім цього, комунальне підприємство просить організації із захисту тварин допомогти у вирішенні ситуації зі столичним дельфінарієм, щоб дельфіни, які там містяться, в будь-якому випадку не постраждали.

«До речі, зараз з вимогою припинити діяльність «Немо» виступає також і громадськість. Відповідна петиція розміщена на сайті Київської міської ради», – нагадало підприємство.

Раніше повідомлялося, що боржникам за воду будуть відключати каналізацію.