Реєстрація /

У забудовника забрали землю в урочищі Бичок

Будувати хотіли об'єкти комерційної нерухомості.

За сприяння столичної прокуратури в суді з незаконного користування повернуто 2,6 га землі, розташовані в межах національного природного парку «Голосіївський» в урочищі Бичок на Столичному шосе.

На ділянці планувалося будівництво офісних комплексів з готелями, закладами громадського харчування, приміщеннями торгово-розважального призначення та паркінгами.

Про це стало відомо з повідомлення прес-служби прокуратури Києва.

«Встановлено, що в 2007 році ділянка в урочищі Бичок за указом Президента України увійшла до складу національного природного парку «Голосіївський». Разом з тим з'ясувалося, що за договорами оренди Київміськрада передала ділянку в користування приватній структурі під будівництво», – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що згідно чинного законодавства на вказаній ділянці забороняється будь-яка діяльність, яка негативно впливає на стан природних комплексів чи перешкоджає їх використанню за цільовим призначенням.

Суд підтримав позицію прокурора і визнав недійсними договори оренди, за яким землі в природному парку були передані в оренду під забудову.

Раніше повідомлялося, що прокуратура хоче повернути землю, на якій будується житловий комплекс.