Реєстрація /

Обмеження руху на Хрещатику зняли

Будівництво колектора при цьому триває.

Обмеження руху транспорту по Хрещатику в Києві у зв'язку з будівництвом другої нитки каналізаційного колектора зняті. Будівельні роботи при цьому тривають.

Про це повідомив директор управління будівництва ПАТ «Київводоканал» Костянтин Петров.

«В даний час тривають роботи з будівництва другої нитки головного міського колектора. Вони будуть завершені в середині 2017 року. Ця споруда проходить під усім Києвом, довжина її майже 10 км. Вона відводить стоки з усього міста Києва, а також з Вишгорода, Бучі та Ірпеня і передається на Бортницьку станцію аерації на очистку. Зараз колектор проходить під Хрещатиком на глибині 40 м, виконана свердловина і відбувається закачування межтрубного розчину для того, щоб закріпити тіло колектора в самому прохідницькому тунелі. За 400 м в обидва боки прокладені трубопроводи, і під тиском цементний розчин подається, закріплюється і робить конструкцію монолітною і довговічною», – розповів Петров.

При цьому Петров підкреслив, що на ці вихідні в цілодобовому режимі будуть прийняті останні партії бетону і до 18 числа відновлять благоустрій вулиці і демонтують огорожу.

Раніше повідомлялося, що частину Хрещатика перекриють для транспорту майже на місяць.