Реєстрація /

Період відпусток вплинув на активність покупців елітної нерухомості у столиці

Користувалися попитом апартаменти у центрі.

У липні 2016 року обсяг капіталовкладень в елітну нерухомість Києва (вартістю від 250 тис. дол.) склав 3 млн. 297 тис. дол. Це на 18% нижче показників червня.

Про це повідомили в агентстві нерухомості Park Lane.

«У липні ми спостерігали традиційне для середини літа зниження активності покупців, яке пояснюється періодом відпусток. Основний попит припав на апартаменти в центрі столиці», – каже Вікторія Барабаш, Генеральний директор АН Park Lane.

У структурі ринку елітної нерухомості в липні квартири зайняли основну частку – 85%. Попитом користувалися апартаменти з ремонтом і без в Печерському і Шевченківському районах. Найбільш популярні вулиці: Пирогова, Струтинського, Городецького. Покупці цікавилися апартаментами площею 140-190 кв. м, вартістю 2 тис. 200-3 тис. дол. за кв. м.

Нежитловий фонд зайняв 10% ринку елітної нерухомості в липні. Попитом користувалися нежитлові приміщення в Печерському районі. Найбільш затребувана площа – 170 кв. м, вартістю 2 тис. дол. за кв. м.

Будинки зайняли частку 5% ринку в липні. Покупців цікавили будинки з ремонтом в Солом'янському районі Києва. Затребувана площа – близько 450 кв. м. Вартість – 700-900 дол./кв. м.

«За нашими прогнозами, в серпні істотних змін ключових показників ринку не відбудеться. Пожвавлення інтересу покупців до придбання елітної нерухомості ми очікуємо восени», – зазначає експерт.

Раніше повідомлялося, що продавці нерухомості стали менше торгуватися.