Реєстрація /

«Укртелеком» незаконно займає приміщення дитячого садка у Києві

Орендаря не можуть виселити з приміщення.

ПАТ «Укртелеком» займає майже 100 квадратних метрів приміщення дошкільного навчального закладу № 700 у Дніпровському районі столиці.

Про це повідомив депутат Київради Павло Тесленко.

«Начебто ситуація абсолютно однозначна. Договір оренди у зв'язківців закінчився ще в 2012 році. У 2014 році Вищий господарський суд постановив звільнити приміщення. Санепідстанція Дніпровського району зробила висновок, що в приміщенні садочка через встановлене обладнання має місце перенапруження», – сказав депутат.

При цьому державна виконавча служба досі не забезпечила виконання судового рішення. Він вважає, що міська влада повинна допомогти виконавчій службі виселити «Укртелеком» з дитячого садка.

За словами Михайла Шуранова, директора з корпоративних комунікацій «Укртелеком», «дійсно на території дитячого саду знаходиться обладнання компанії. Це обладнання – АТС, яка забезпечує інтернет та телефонію більше 10 тис. клієнтів. АТС була давно встановлена ​​на території дитячого садка. Така практика була поширена, коли «Укртелеком» був державною компанією».

«Законодавство змінилося і тепер ми змушені шукати відповідне приміщення для перенесення обладнання, без повного відключення наших абонентів, тому що це призведе до відсутності послуг не тільки у громадян, а й лікарень, державних органів та т.д. Варто відзначити, що перенесення АТС може займати тривалий час, тому що це не мобільний зв'язок і потрібно враховувати перенесення кабельних мереж і виходи на кабельні магістральні канали», – прокоментував Шуранов.

Раніше повідомлялося, що побудують дитячий садок.