Реєстрація /

Власники ТРЦ РайОN заявляють про рейдерське захоплення

Компанія каже про неправомірні судові рішення.

Група Arricano, управляючою компанією якої є Arricano Real Estate PLC (Кіпр), заявляє, що торгово-розважальний центр РайОN, який їй належить, зазнав рейдерської атаки.

Компанія вважає безпідставним відкрите Господарським судом Києва 5 березня 2014 виробництво по справі про скасування свідоцтва на право власності дочірньої компанії Arricano ПрАТ «Лівобережжяінвест» на ТРЦ РайОN, а також заборону компанії відчужувати ТРЦ.

«Arricano вбачає в діях замовників і виконавців цього судового розгляду відверті рейдерські ознаки. Так, суддя Ломака В.С., обгрунтувала винесення заборони на розпорядження ТРЦ, розміщеним у мережі інтернет оголошенням про продаж об'єкта. Компанія Arricano цю рекламуне публікувала. Подібне оголошення може розмістити будь-яка особа, ідентифікувати яку неможливо», – йдеться в повідомленні компанії.

У компанії заявили, що Arricano володіє ТРЦ РайОN на законних підставах, оскільки при будівництві, введенні в експлуатацію, укладенні договору на володіння земельною ділянкою з Київською міською радою всі процедури чинного законодавства України були дотримані в повному обсязі. Фінансування будівництва ТРЦ на 100% здійснювалося естонськими інвесторами через ПрАТ «​​Лівобережжяінвест».

Крім того, в червні 2013 року Arricano отримала кредитну лінію у розмірі 25 млн. дол. у одного їх найбільших іноземних банків під рефінансування ТРЦ РайОN. Цій процедурі передував тривалий юридичний і фінансовий аудит компанії, в результаті якого у позичальника не виникло сумнівів у законності права власності компанії на об'єкт.

Раніше повідомлялось, що в Києві незаконно захопили майже гектар землі.