Реєстрація /

Попит на купівлю елітних особняків в червні знизився

Основний попит припадає на квартири.

У червні купівля елітних будинків не користувалася високим попитом. Про це повідомила Вікторія Барабаш, Генеральний директор АН Park Lane.

«У червні ми спостерігали зниження інтересу до покупки заміських будинків. Це можна пояснити тим, що багато покупців прагнули завершити угоди до настання літнього сезону і це відбилося на показниках капіталізації. У той же час, попит на придбання елітних апартаментів і об'єктів нежитлового фонду залишається досить високим і, за нашими прогнозами, в найближчій перспективі ситуація кардинально не зміниться», – зазначає експерт.

В цілому обсяг капіталовкладень в елітну нерухомість Києва (вартістю від 250 тис. дол.) склав 4 млн. дол. за результатами червня. Це на 11% нижче показників травня.

У структурі ринку елітної нерухомості в червні квартири зайняли основну частку – 95%. Попитом користувалися квартири в основному в Печерському районі. Найбільш популярні вулиці: Шовковична, Коновальця (Щорса), бул. Марії Приймаченко (Лихачова). Також були продажі в Оболонському районі (пр. Героїв Сталінграда). Покупці цікавилися квартирами площею 120-230 кв. м, вартістю 2 тис. 800-3 тис. 100 дол. за кв. м.

Нежитловий фонд зайняв 5% ринку елітної нерухомості в червні. Попитом користувалися приміщення з окремим входом біля зручних транспортних розв'язок у Печерському районі столиці (вул. Анрі Барбюса, бул. Лесі Українки). Найбільш затребувана площа – 120-150 кв. м, вартістю 1 тис. 800-2 тис. дол. за кв. м.

Раніше повідомлялося, що вибір особняків для купівлі зменшився.