Реєстрація /

Експертна комісія підтримала ідею надання двом проспектам імен Героїв України

Остаточне рішення має прийняти Київрада.

На черговому засіданні Комісії з питань найменувань КМДА було підтримано низку пропозицій щодо перейменування вулиць у Києві. Зокрема, комісія рекомендувала Київському міському голові внести до Київради подання щодо перейменування проспекту Ватутіна на проспект Романа Шухевича та проспект Московський на проспект Степана Бандери, вул. Баумана на вул. Януша Корчака, вул. Ванди Василевської на вул. Змієнка, вул. Кутузова на вул. Генерала Алмазова, вул. Суворова на вул. Михайла Омеляновича-Павленка, пров. Кутузова на пров. Євгена Гуцала.

Окрім того, комісія рекомендувала міському голові внести до Київради подання щодо присвоєння скверу на Володимирському проїзді, 1 назви «Литовський».

Крім того, вирішено винести на громадські обговорення перейменування вул. Гайдара на вул. Сім’ї Прахових, вул. Маршала Тимошенка – на вул. Миколи Кагарлицького, пров. Михайла Реута – на пров. Памви Беринди, вул. Генерала Наумова – на вул. Людмили Фої, вул. Семашка – на вул. Миколи Павлушкова та б-р Дружби Народів – на б-р Миколи Міхновського.

«Рішення Комісії з найменувань носять винятково рекомендаційний характер, і тільки рішення Київради, підписане міським головою є нормативним актом», – наголосив співголова комісії, заступник голови КМДА Олексій Резніков.

Нагадаємо, висновки Комісії базуються на результатах громадського обговорення та онлайн-опитування киян, які висловилися за перейменування вказаних вулиць та проспектів.