Реєстрація /

На «розумні» світлофори для Києва потрібно 270 млн. гривень

На деяких світлофорах встановлять відеокамери.

Управління світлофорами в Києві хочуть зробити централізованим з можливістю зміни режиму їх роботи онлайн. Про це розповів Віктор Черній, директор КП «Київдорсервіс».

«Зараз у столиці працює 680 світлофорів. З них лише 180 розташовані у центрі міста і обладнані приладами дистанційного керування. Ми можемо ними керувати, реагувати на затори і ДТП. Ще 500 необхідно обладнати регуляторами і приєднати до загальної системи, тоді ми зможемо оперативно регулювати трафік і керувати транспортними потоками у всьому місті. Зараз ми не можемо знати, чи працюють ці 500 світлофорів, і лише реагуємо на дзвінки мешканців, коли в їх роботі є несправності», – розповів він.

За словами Чернія, на першому етапі потрібно 270 млн. грн., щоб всі світлофори міста працювали онлайн і управлялися автоматично з єдиного центру. А ось на облаштування на світлофорах ще й камер спостереження потрібні додаткові гроші. «Цього року хочемо обладнати такі світлофорні комплекси з відеоспостереженням, на всіх виїздах з міста, щоб контролювати транспорт, який в'їжджає і виїжджає зі столиці. Ставити відеокамери на кожному світлофорі поки що не плануємо», – пояснює Черній.

Відзначимо, що про плани впроваджувати «розумні» світлофори в столиці чиновники заявляли ще на початку року, але досі в цьому напрямку нічого не зроблено.