Реєстрація /

Незаконні будівництва зможуть зупиняти органи місцевої влади

Наразі Верховна рада ще не прийняла законопроект, який це передбачає.

У Верховній раді зареєстровано законопроект, який передбачає наділення органів місцевого самоврядування повноваженнями щодо притягнення до адміністративної відповідальності порушників земельного законодавства і зупинки незаконних будівництв. Про це ІАП «Столична нерухомість» розповів Олексій Поліщук, директор департаменту земельних ресурсів КМДА.

«На сьогоднішній день в ситуації, коли незаконно захоплюються земельні ділянки і здійснюється незаконне будівництво міські ради не мають повноважень, які б дозволяли їм притягувати цих порушників до адміністративної відповідальності за це. Цей закон має наділити органи місцевого самоврядування такими повноваженнями, вони зможуть приймати рішення щодо зупинки і призупинення будівництв і притягнення до відповідальності цих порушників. Відтак будівельні компанії, які працюють у законній площині будуть захищені і позбудуться конкуренції зі сторони незаконних будмайданчиків, як є зараз», – зазначив чиновник.

Раніше повідомлялося, що мер Києва Віталій Кличко закликає сторони протистояння довкола скандального будівництва на вул. Здолбунівській сісти за стіл переговорів і знайти компромісне рішення.