Реєстрація /

Інтерес до оренди нерухомості в столиці виріс

Почали орендувати заміські будинки.

За інформацією Генерального директора АН «Благовіст» Галини Мельникової в березні поточного року агентством було проведено 364 угоди з оренди нерухомості в Києві. Це на 24% вище показників лютого. Рівень витрат на оренду протягом місяця склав 191 тис. 224 дол., що на 27% більше, ніж в лютому.

Категорія об'єктів вартістю до 500 дол. США в міс. склала 62% від загального обсягу. У цій категорії представлені 1-2-кімнатні квартири в Голосіївському (вул. Антоновича, Вільямса, Заболотного), Дарницькому (пр. Бажана, Дніпровська набережна), Печерському (бул. Лесі Українки, вул. Бастіонна), Шевченківському (вул. Бульварно-Кудрявська (Воровського), Жилянська, Саксаганського) районах.

Найбюджетнішим варіантом, орендованим в березні, став офіс на 1-му поверсі, площею 37 кв. м на вул. Паньківській. Орендували об'єкт за 2 тис. грн./міс.

Серед житлової нерухомості найдоступнішою квартирою, орендованою у березні, стала 1-кімнатна квартира на пр. Правди, площею 35 кв. м з ремонтом і меблями за 3 тис. грн./міс.

Маючи бюджет в 5-7 тис. грн. можна було орендувати 1-3-кімнатні квартири з хорошим ремонтом, меблями і побутовою технікою в різних районах міста, в тому числі і в центральних.

До 10 тис. грн. можна було орендувати 2-кімнатну квартиру на бул. Лесі Українки, площею 45 кв. м або заміський будинок, площею 150 кв. м в Васильківському районі в с. Кодаки.

У ціновому діапазоні 500-1 тис. дол. на міс. було проведено 28% угод. У даній категорії фаворитами були 2-3 кімнатні квартири, площею 60-99 кв. м в Голосіївському, Печерському, Дарницькому, Шевченківському, Подільському районах.

У сегменті від 1 тис. до 2 тис. 500 дол. на міс. частка угод склала 10%. У цьому діапазоні традиційно орендарів цікавили квартири в Печерському, Голосіївському, Оболонському, Подільському районах.

«Ринок оренди залишається активним. Досить швидко знаходять свого орендаря, як бюджетні варіанти, так і об'єкти більш високого класу. У квітні ситуація істотно не зміниться, але кількість угод може зрости за рахунок збільшення інтересу до оренди будинків на літній період», – коментує Галина Мельникова.

Раніше повідомлялося, що на ринку оренди Києва найбільший попит на недороге житло.