Реєстрація /

Експерт розповіла, що відбувалося на ринку оренди в грудні

Кількість угод зменшилася.

За інформацією Генерального директора АН «Благовіст» Галини Мельникової в грудні поточного року агентством було проведено 368 угод по оренді нерухомості в Києві. Це на 12% нижче показників листопада. Рівень витрат на оренду протягом місяця склав 186 тис. 253 дол. Це на 14% менше, ніж у листопаді.

Категорія об'єктів вартістю до 500 дол. США в міс. склала 68% від загального обсягу. У цій категорії широко представлені 1-2-кімнатні квартири в Деснянському, Голосіївському, Дарницькому, Дніпровському, Святошинському районах. Тут житло здавали з різними рівнями ремонту – від бюджетного до висококласного. Квартири були розташовані, як в старих будинках, так і в новобудовах.

У межах до 4 тис. гривень можна було зняти в оренду невелику однокімнатну квартиру з ремонтом в Деснянському, Дніпровському районах, переважно в старому житловому фонді.

З бюджетом 5-7 тис. грн. можна було орендувати 1-2-кімнатні квартири, як у старому житловому фонді, так і в новобудовах. При цьому це могли бути, як невеликі за площею квартири з хорошим ремонтом в районах, наближених до центру, так і більш просторе житло, але в більш віддалених районах. Наприклад, у Голосіївському районі (вул. Ломоносова, пр. Науки, вул. Вільямса).

За 8-12 тис. грн. можна було орендувати квартири в центрі – Печерський (бул. Лесі Українки, вул. Велика Васильківська), Шевченківський райони (вул. Жилянська). Площа житла – від 35 кв. м.

У ціновому діапазоні 500-1 тис. дол. на міс. було проведено 22% угод. У даній категорії фаворитами були квартири в Шевченківському, Солом'янському, Печерському, Оболонському та Голосіївському районах, а також точково в Дарницькому районі.

У зазначеному ціновому діапазоні можна було орендувати 2-4 кімнатні квартири, площею 50-75 кв. м з хорошим ремонтом.

У сегменті від 1 тис. до 2 тис. 500 дол. на міс. частка угод склала 10%. У цьому діапазоні фаворитом був Печерський район. Також традиційно орендарів цікавили квартири в Шевченківському та Голосіївському районах. Тут орендували квартири, як в новобудовах, так і будинках більш ранньої забудови. При цьому популярністю користувалися також цікаві пропозиції не в центрі міста. Наприклад, на вул. Протасів Яр, орендували квартиру в клубному комплексі, з охоронюваною закритою територією, інфраструктурою, хорошим ремонтом. Площа житла склала 160 кв. м, а орендували його за 55 тис. грн. на місяць.

Раніше повідомлялося, що у грудні капіталовкладення зменшилися.