Реєстрація /

У грудні капіталовкладення зменшилися

Кількість угод також скоротилася.

За інформацією Генерального директора АН «Благовіст» Галини Мельникової, протягом грудня 2015 обсяг капіталовкладень у нерухомість Києва склав 26 млн. 270 тис. дол. США. Це на 13% нижче показників листопада. Кількість угод зменшилася на 21%.

При цьому, сегмент до 50 тис. дол. в грудні, зайняв частку 37% від загальної кількості угод. Тут купувалися переважно 1-2-кімнатні квартири, широко представлені в Деснянському районі (пр. Володимира Маяковського, вул. Лаврухіна, вул. Милославська), а також у Дніпровському районі (бул. Верховної Ради, вул. Петрицького, пр. Возз'єднання, Дніпровська Набережна). У цьому сегменті продавали, але в меншій кількості, квартири в Оболонському, Солом'янському та Святошинському районах.

Також були поодинокі продажу земельних ділянок. Так, у Бориспільському районі, в с. Гора можна було придбати 10 соток землі за 30 тис. дол. США.

У сегменті 50-100 тис. дол. було проведено 50% угод. Тут продавалися переважно 2-3-кімнатні квартири, площею 42-70 кв. м, часто з ремонтом.

Фаворитами в грудні в цьому ціновому сегменті були квартири в Голосіївському районі, причому, як в його центральній частині (вул. Велика Васильківська) так і у віддалених його частинах (вул. Ломоносова). У цей сегмент потрапила велика кількість квартир в Дарницькому (вул. Анни Ахматової, вул. Григоренка, вул. Дніпровська набережна), Дніпровському (вул. Регенераторна), Оболонському районах (вул. Героїв Дніпра, пр. Героїв Сталінграду). У меншій кількості були проведені операції купівлі-продажу квартир у Солом'янському та Печерському районах.

При цьому, чим ближче сума покупки наближалася до позначки в 100 тис. дол. США, тим ближче до центру була розташована квартира або ж це була простора видова квартира в новобудові в Оболонському районі.

«Серед тенденцій в даній ціновій категорії в грудні варто відзначити збільшення інтересу до квартир у новобудовах без ремонту. При цьому відсоток тих, кого цікавить житло готове під заселення, залишається високим», – коментує Галина Мельникова. 

Цінова категорія від 100 до 250 тис. дол. за підсумками грудня склала 13%. Фаворитами даної категорії були Голосіївський, Печерський, Шевченківський, Дарницький, Дніпровський і Оболонський райони.

Маючи бюджет 100 тис. дол. можна було придбати 2-кімнатну квартиру навіть на вул. Лютеранській, площею 60 кв. м в житловому стані.

В цілому даний сегмент представлений квартирами від 60 кв. м, як в історичних будинках, так і в новобудовах. Купувалися в цьому сегменті квартири і на Лівому березі столиці. Популярністю користувався Дарницький район (вул. Анни Ахматової). Тут за 115 тис. дол. була продана квартира, площею 77 кв. м з високоякісним ремонтом в новому будинку. Потрапили в даний сегмент і нежитлові приміщення. До них можна віднести офісне приміщення, площею 145 кв. м з ремонтом на вул. Анни Ахматової, продане за 117 тис. дол. США.

Раніше повідомлялося, що капіталовкладення в елітну нерухомість виросли.