Реєстрація /

Лівий берег Києва будуть активно забудовувати житлом

У цій частині Києва багато вільних земельних ділянок.

Наявність великих вільних від забудови земельних ділянок є стимулом до більш активної забудови лівого берега столиці. Таку думку озвучила Ганна Іскіердо, директор проектної компанії «АІММ-ГРУП».

За її словами, згідно з офіційною статистикою, кілька років поспіль відсоток введеного в експлуатацію житла на лівому і правому березі становить 45% до 55% відповідно. При цьому з кожним роком лівий берег «відбирає» у правого кілька відсотків. У найближчі кілька років співвідношення може скласти 60% до 40% на користь лівобережної частини Києва.

«Сьогодні є попит на житло у великих житлових комплексах, де є своя інфраструктура, зручні двори і повноцінна парковка, навіть якщо новобудова не розташована в центрі. Для реалізації таких проектів потрібні великі земельні ділянки, яких на правому березі столиці стає все менше, забудовано майже все і нові мікрорайони вже впритул «підібралися» до кордону з передмістям. Тому перспектив розвитку у лівої частині Києва більше, де до того ж і більш прийнятна вартість житла, що грає не малу роль при ухваленні рішення покупцем», – говорить експерт.

Стримуючим фактором поки залишається питання транспортної доступності. Будівництво Подільсько-Воскресенського мосту істотно поліпшить ситуацію.

«Що стосується соціальної інфраструктури, то на лівому березі вже працює досить велика кількість торгово-розважальних центрів, офісних приміщень, що робить життя в цих районах досить комфортним», – зазначає архітектор.

Раніше повідомлялося, що новобудови передмістя тіснять столичні об'єкти.