Реєстрація /

Ріелтори розповіли, яку елітну нерухомість орендували в травні найбільше

Попит трохи знизився.

У травні 2015 обсяг коштів, витрачених на оренду елітної нерухомості Києва склав 42 тис. 520 дол. США. Це на 26,5% менше показників квітня. Частка угод в елітному сегменті зайняла 5% від усіх угод з оренди, укладених протягом місяця. Про це повідомили в аналітичному центрі агентства нерухомості Park Lane.

У загальній структурі операцій переважають квартири та заміські будинки – по 35% від загального числа угод.

В орендарів дорогих квартир користувалися попитом 3-4-кімнатні апартаменти переважно в Печерському районі (вул. Старонаводницька, Драгомирова, Грушевського) площею 120-200 кв. м за ціною від 15 до 27 дол. за кв. м на місяць.

Цікавили орендарів також заміські будинки площею 300-400 кв. м в Обухівському і Києво-Святошинському районах. У пріоритет орендарі висували просторий ділянку площею 30-50 соток, обладнаний для комфортного проживання (ландшафтний дизайн, альтанка, дитячий майданчик, зона барбекю, можливо басейн). Орендна ставка таких пропозицій склала від 10 до 12 дол. за кв. м на місяць.

Нежитловий фонд зайняв частку 30%. У даній категорії попитом користувалися офісні приміщення площею 150-200 кв. м у Печерському та Голосіївському районах столиці. У цьому місяці орендарів цікавили переважно площі в сучасних бізнес-центрах з підключеними комунікаціями, офісним ремонтом, охороною та паркуванням. Орендна ставка таких об'єктів складає від 14 до 20 дол. за кв.м на місяць.

«Травень цього року показав гарні для даного місяця показники на ринку оренди елітної нерухомості. Поділ попиту на різні типи об'єктів практично в рівних частках свідчить про те, що нерухомість високого класу цікавить орендарів в однаковій мірі. Влітку елітний сегмент, ймовірно, збереже дану структуру і динаміку, оскільки вже зараз ми відзначаємо надходження заявок на різні об'єкти, серед яких складно виділити лідируючий напрямок», – аналізує ситуацію Вікторія Барабаш, Генеральний директор АН Park Lane.

Раніше повідомлялось, що свята вплинули на кількість угод на рынку.