Реєстрація /

Підхід до ремонту доріг поміняють

Особливу увагу приділять житлових кварталах.

Перший заступник голови київської міськадміністрації Ігор Ніконов розповів, що міська влада змінює підхід до розподілу коштів, виділених на ремонт дорожнього покриття.

«Ми відмовилися від практики вкладення коштів у ремонт «урядових» доріг – основна увага повинна бути приділена житловим кварталам. Всього цього року виділено близько 550 мільйонів гривень на ремонт дорожнього покриття. Близько 300 мільйонів ми плануємо витратити на ремонт міжквартальних та дворових проїздів», – сказав Ніконов.

За його словами, основна проблема, яку він помітив, є відсутність будь-яких концепцій розвитку прибудинкових територій. Багато площі не має функціонального призначення, а її можна було б використовувати, насамперед, для облаштування дитячих і спортивних майданчиків.

«Я вважаю, що кожен двір повинен отримати власну індивідуальну концепцію розвитку. Міська влада повинна ініціювати вирішення цього питання, однак тут нам потрібна допомога мешканців будинків, волонтерів, ініціативних груп киян», – сказав перший заступник голови КМДА.

Раніше повідомлялось, що в Деснянському та Подільському районах проводять капітальний ремонт доріг.