Реєстрація /

Забудовники зараз можуть розраховувати лише на себе

Можливості для залучення коштів окрім як з продажу своїх об’єктів, практично, відсутні.

Найближчим часом повториться історія 2008 року, коли з найменшими втратами з кризи вийшли ті забудовники, які були найменше залежні від позичкових коштів. Про це ІАП «Столична нерухомість» розповів Костянтин Браво, комерційний директор девелоперської компанії «НЕСТ».

«Ті ,хто залежали від кредитів, особливо валютних – ті тоді виходили з трудом і небагато хто вийшов. Зараз банки самі переживають за те, щоб вижити, оскільки йде шалений відтік депозитів, які раніше були джерелом для видачі кредитів. Нема і приватних інвесторів, готових давати кошти забудовникам. Тож єдиний на сьогодні реальний спосіб – будувати за власні кошти невеликими «порціями» і рухатися далі, продаючи готове житло. Або якщо є побудоване, то його допродавати. Інших реальних варіантів, як зараз працювати забудовникам я не бачу», – зазначив експерт.

Раніше повідомлялося, що деяким забудовникам кризовий період може навіть допомогти у розвитку.

Найближчим часом повториться історія 2008 року, коли з найменшими втратами з кризи вийшли ті забудовники, які були найменше залежні від позичкових коштів. Про це ІАП «Столична нерухомість» розповів Константин Браво, коммерческий директор девелоперской компании «НЕСТ».

«Ті ,хто залежали від кредитів, особливо валютних – ті тоді виходили з трудом і небагато хто вийшов. Зараз банки самі переживають за те, щоб вижити, оскільки йде шалений відтік депозитів, які раніше були джерелом для видачі кредитів. Нема і приватних інвесторів, готових давати кошти забудовникам. Тож єдиний на сьогодні реальний спосіб – будувати за власні кошти невеликими «порціями» і рухатися далі, продаючи готове житло. Або якщо є побудоване, то його допродавати. Інших реальних варіантів, як зараз працювати забудовникам я не бачу», - зазначив експерт.

Раніше повідомлялося, що деяким забудовникам кризовий період може навіть допомогти у розвитку.