Реєстрація /

Ріст цін і пропозиції на ринку новобудов Києва продовжився і у новому році

Найактивніше дорожчали квартири в об'єктах преміум-класу.

У січні 2018 року, порівняно з минулим місяцем, середня вартість квадратного метра житла у новобудовах Києва виросла на 1,1% до 23 тис. 984 грн. Про це у своєму щомісячному огляді ринкової ситуації повідомили аналітики порталу 100realty.ua.

Найсуттєвіше виросли середні ціни на квартири у найдешевшому і найдорожчому сегментах. Так, в економ-класі ріст склав 1,4% до 17 тис. 630 грн. за кв. м. У комфорт-класі середні ціни виросли на 0,4% до 21 тис. 724 грн. за кв. м. У бізнес-класі квадратний метр, в середньому, подорожчав на 0,8% до 32 тис. 913 грн. І в преміум-сегменті ріст найбільш відчутний – на 1,5% до 49 тис. 861 грн. за «квадрат».

Також продовжилася тенденція росту рівня пропозиції на первинному ринку житла Києва – кількості ЖК, в яких забудовники пропонують до продажу квартири. У січні пропонувалися квартири в 198 ЖК від 72 операторів, за базою даних 100realty.ua. Серед них як об'єкти незавершеного будівництва, так і нереалізовані квартири в будинках, зданих в експлуатацію.

За останній місяць розпочалися або відновилися продажі квартир у 3 житлових комплексах. Призупинено продаж квартир у 2-х об'єктах.

Нагадаємо, що на вторинному ринку житла Києва ціни продовжують знижуватися.

Джерело