Реєстрація /

Інвесторів в Європі цікавить індустріальна та логістична нерухомість

Ринки Європи розвиваються.

Зараз інтерес інвесторів в Центральній і Східній Європі спрямований у бік індустріального та логістичного сектора, що демонструє зміну структури ринку, в якій раніше домінували офіси і рітейл, і підкріплюється зростанням вкладень у найбільш привабливі активи. Про це повідомляють аналітики Colliers International.

За їхніми даними, в 2014 році угоди з індустріальними та логістичними комплексами склали більше 17% від загального обсягу транзакцій, що значно вище, ніж в регіоні EMEA, де цей показник становить в середньому 9%.

Ключові ринки Вишеградської четвірки – Польща, Чехія, Угорщина і Словаччина – перевершили очікувані прогнози. Найбільший обсяг інвестицій зафіксовано у Польщі – 30% всіх угод в регіоні. Обсяг інвестицій в Угорщині, Чехії, Словаччині в річному численні збільшився на 70-80%.

За межами Вишеградської групи, також зросли обсяги угод в Румунії та Болгарії. Найзначніше зростання інвестицій протягом 12 місяців спостерігався в Румунії (майже на 300%), більш скромні результати показала Болгарія (160%).

Аналітики також прогнозують, що поточний інвестиційний клімат з більшою ймовірністю збережеться ще протягом 2-3 років, тому регіональним ринкам слід витягати можливу вигоду з поєднання таких факторів, як сприятлива ринкова кон'юнктура, економічні поліпшення і збільшення обсягу вкладень у комерційну нерухомість по всьому світу.

Раніше повідомлялось, що стали відомі основні тенденції на рынку складскої нерухомості.