Реєстрація /

Низька ціна на квартиру завжди супроводжується підвищеними ризиками

Для чого і в яких випадках забудовники створюють акційні пропозиції.

Акційні ціни на квартири забудовники, зазвичай, пропонують у двох випадках: коли потрібно залучити кошти або по швидше позбутися неліквідних квадратних метрів. Про це ІАП «Столична нерухомість» розповів експерт ринку Андрій Міма.

«Типові акції, які пропонують забудовники на квадратні метри у своїх будинках можна розділити на два види. 1 – акційна ціна (квартири чи за квадратний метр). Найчастіше її пропонують, коли комплекс лише запускається або запускає будівництво нових черг на дуже ранніх стадіях будівництва. Тому низька ціна завжди несе за собою підвищені ризики. 2 – акційна пропозиція на готові квартири. Бувають акції і на квартири вже в збудованих і навіть зданих в експлуатацію будинках. Зазвичай, вони зумовлені тим, що забудовнику потрібно продати не зовсім ліквідні квартири – великих площ чи не дуже вдалих планувань», – зазначив експерт.

Нагадаємо, що фахівці та учасники ринку постійно наголошують, що «клюнувши» на надто низьку ціну в підсумку можна не дочекатися завершення будівництва будинку.