Реєстрація /

В Києві почали зносити незаконні будівлі

«Першою ластівкою» став каркас будівлі на Печерську.

Комунальники Києва розпочали демонтаж фундаменту та каркасу, які з’явилися внаслідок незаконного будівництва на бульварі Дружби народі, 38 перед земельною ділянкою, яка виділена Посольству Туреччини в Україні.

За словами мера Києва Віталія Кличка, присутнього при демонтажі, порушивши всі норми містобудування на цій ділянці велося незаконне будівництво на «червоній лінії», де воно заборонено.

Після демонтажу конструкцій ділянку облагородять і на ній буде облаштовано сквер – пообіцяв Кличко.

Передісторія виділення і забудови цієї та суміжної ділянок така: 11 років тому уряди України і Туреччини домовились про взаємне виділення земельних ділянок в Анкарі та Києві для будівництва приміщень дипломатичних місій. Турецькій стороні виділили 43 сотки за адресою бульвар Дружби Народів, 38. 

У 2007 році Київрада передала в оренду на 5 років фізособі ділянку, яка межує з місцем майбутнього посольства. Але замість «тимчасової легкозбірної конструкції», як значилося у документах, перед ділянкою посольства Туреччини розпочалося капітальне будівництво. З’явився фундамент і каркас. Турецька сторона подала позов на власника ділянки в Окружний адміністративний суд Києва. Суд ухвалив рішення на користь міста. Столична влада обіцяє повністю демонтувати незаконне будівництво протягом десяти днів.

При цьому, Кличко запевнив, що це не єдина незаконна споруда, яка буде демонтована у столиці на підставі судових рішень. Адже, за його словами, незаконних забудов у Києві «величезна кількість».