Реєстрація /

Розв’язка на Поштовій площі небезпечна для пішоходів та велосипедистів

Зауваження громадськості не врахували.

Асоціація велосипедистів Києва заявляє, що Поштова площа після реконструкції є небезпечною для велолюбителів, пішоходів і людей з обмеженими можливостями.

«З восьми напрямків велоруху три є особливо небезпечними для велосипедистів, зокрема, це проїзд через тунель та напрямок з Володимирського узвозу на вул. Сагайдачного, а ще два – неможливими, адже набережна не сполучається з Володимирським узвозом. Пішоходам та людям з обмеженою рухливістю немає зручного проходу на набережну та на майбутню пішохідну зону, і така ситуація, очевидно, збережеться, навіть коли Поштова буде відкрита повністю», – йдеться в повідомленні.

В асоціації кажуть, що велосипедистам потрібні безпечні проїзди через площу: велосмуга на Боричевому узвозі, велопішохідна зона на набережній.

«Замість широких крутих сходів, що ведуть на набережну, повинні бути рампи, адже ними будуть користуватися не лише здорові молоді люди, а й літні люди, люди з візками. Єдиний обіцяний ліфт не дає надії, що він буде працювати тоді, коли треба, і зможе перевозити достатньо людей», – кажуть в Асоціації.

При цьому, за повідомленням Асоціації, вони вимагають створити безпечний проїзд по Поштовій площі з моменту старту реконструкції і домовленість з проектантами нібито була. Щоправда, її не реалізували.

Раніше повідомлялось, що реконструкцію Поштової площі завершили.