Реєстрація /

Цього року на ринок вийде рекордно низька кількість торгових площ

Терміни будівництва багатьох об'єктів перенесли.

За результатами 2014 ми очікуємо вихід на ринок рекордно низького з 2011 року обсягу пропозиції, яке складе 70 тис. 400 кв. м, що майже в 6 разів нижче обсягу анонсованого пропозиції на 2014 рік (414 тис. 800 кв. м) і на 38% нижче за показник 2013 року. Про це ІАП «Столична нерухомість» повідомила Анна Чуботіна, керівник департаменту торговельних площ компанії JLL в Україні.

«Незважаючи на спад обсягів введення, за результатами року, рівень вакантності очікується таким же, як і в 2013 році – близько 6%, що зумовлено зниженням попиту з боку орендарів в умовах економічної та політичної невизначеності і високої вакантністю в нових ТЦ. У цих умовах очевидно незначне зниження орендних ставок і утримання їх на цьому рівні до моменту стабілізації економіко-політичної ситуації в країні, а також відновлення купівельної спроможності населення», – прогнозує експерт.

За її словами в той же час, індивідуальні домовленості продовжують мати місце, там самим знижуючи реальні показники орендних платежів, в середньому цей показник відповідає рівню девальвації національної валюти з початку 2014 року.

Раніше повідомлялось, що нові торгівельні центри переманюють арендарів.