Реєстрація /

Починати будувати дозволять до отримання будівельного паспорту

Життя замовникам будівництва спростять.

Забудовникам хочуть надати можливість виконувати передпроектні роботи до отримання будівельного паспорту, самостійно визначати послідовність будівництва об’єктів, що передбачено будівельним паспортом та введенням їх в експлуатацію.

Таке право забудовникам хоче надати Мінрегіон, який виклав свої пропозиції в законопроекті «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства у сфері регулювання містобудівної діяльності».

Документом також передбачено: підвищення якості розроблення містобудівної документації; вдосконалення процедур ведення містобудівного кадастру; упорядкування надання вихідних даних (містобудівні умови та обмеження); упорядкування переліку суб’єктів, що відносяться до уповноважених органів містобудування та архітектури; врегулювання питання фінансування містобудівного кадастру з місцевих бюджетів; введення порядку реєстрації містобудівної документації на регіональному та місцевому рівнях.

Крім того, замовникам надається можливість самостійно визначати умови та підстави для надання містобудівних умов та обмежень.

Раніше повідомлялось, що податок на нерухомість вдарить по надійним забудовникам.