Реєстрація /

У столиці спростять реєстрацію нерухомості

Обіцяють і мінімізувати корупцію.

У Києві стане зручно і швидко реєструвати право на нерухомість і без корупційних схем. Про це заявив голова КМДА Володимир Бондаренко. Таке стане можливим завдяки підписаній угоді між КМДА та Укрдержреєстром. Угода надає право реєструвати права на нерухомість міським та районним Центрам надання адміністративних послуг Києва.

«Це два контакти з чиновником: коли людина здає документи із зашифрованим штрих-кодом і наступний контакт – коли забирає документи з рішенням. І все – ніяких додаткових контактів. Тепер фахівці Держреєстру будуть представлені в Центрах надання адміністративних послуг. Сподіваюся, що найближчим часом ми підпишемо відповідний договір про співпрацю і з міграційною службою, щоб громадяни могли оформляти закордонні паспорти у районних відділеннях», – сказав Бондаренко.

Угода між КМДА та Державною реєстраційною службою повинна створити сприятливі та зручні умови для представників малого та середнього бізнесу і громадян. Метою Угоди є організація надання адміністративних послуг. Це державна реєстрація права власності на нерухоме майно; державна реєстрація іншого речового права на нерухоме майно, обтяження права на нерухоме майно; взяття на облік безхазяйного нерухомого майна; внесення запису про скасування державної реєстрації прав; скасування запису Державного реєстру прав на нерухоме майно, у тому числі через центри надання адміністративних послуг.

Раніше повідомлялось, що девелопери кажуть про проблеми з реєстрацією нерухомості.