Реєстрація /

Найбільше торгових центрів будують у Китаї

Всього на стадії будівництва знаходяться мільйони квадратних метрів.

На сьогоднішній день у великих містах світу близько 39 млн. кв. м. торгових площ знаходяться на етапі будівництва. Такі дані міжнародної консалтингової компанії в сфері комерційної нерухомості CBRE.

З 180 країн, взятих до уваги в дослідженні CBRE, більше половини споруджуваних торгових центрів у світі знаходяться в межах Китаю. Місто Шанхай лідирує в цьому рейтингу з 3 млн. 300 тис. кв. м – це більше, ніж загальний обсяг споруджуваних торгових площ в 86 європейських містах.

Також в десятку входять Стамбул, Ухань, Москва, Пекін, Нанкін і Гуанчжоу.

Жвавий попит рітейлерів стимулює будівельну активність і в Нью-Делі, де на етапі будівництва зараз перебуває близько 500 тис. кв. м торговельних площ.

На Близькому Сході, Абу-Дабі продовжує зміцнювати лідируючі позиції, все більше залучаючи інтерес рітейлерів – вісім ТЦ (778 тис. кв. м) знаходяться на етапі будівництва.

У Європі, турецькі міста як і раніше домінують в будівництві торгових площ. Найактивнішим ринком в Європі є Стамбул з 27 торговими центрами (1 млн. 900 тис. кв. м) на стадії будівництва.

«Якщо розглядати з точки зору місця розташування, то девелоперська активність залишається на рівні минулого року з домінуванням Азії і особливо Китаю. Великомасштабне будівництво в цьому регіоні викликано не тільки економічним зростанням, але і попитом з боку міжнародних рітейлерів, багато з яких відзначають невідповідність існуючих торгових приміщень їх вимогам», – говорить Наташа Патель, рітейл аналітик регіону ЕМЕА компанії CBRE.

Раніше повідомлялось, що за рік в Україні вийшли на ринокблизько 30 нових торгівельних брендів.