Реєстрація /

Попит на первинному ринку житла переміститься в бік побудованих об'єктів

Також купувати будуть майже побудовані будинки.

У зв'язку зі складною економічною ситуацією в країні, попит на первинному ринку житла знову переміститься на об'єкти з високим стадією будівельної готовності або вже введені в експлуатацію. Продаватися «на рівні фундаменту» будуть хіба що нові черги в найуспішніших і тих, які бездоганно себе зарекомендували проектах, які продовжують на протязі декількох років без зупинки будувати чергу за чергою. Таку думку озвучив Олександр Попов, директор проектної групи «Архіматика».

«Варто очікувати, що покупці будуть боятися інвестувати в об'єкти на початкових стадіях будівництва через ризик, що будівництво може «заморозитись». Також погіршиться становище «новачків» ринку, у яких ще немає репутації надійного забудовника», – коментує експерт.

Якщо за останній рік довіра покупців первинки істотно виросло навіть до нових компаній, і вони інвестували в об'єкти останніх, то в нинішній ситуації дана частина покупців перейде до великим забудовників.

«При цьому варто очікувати, що навіть «кити ринку» будуть більш виважено підходити до реалізації нових проектів і концентрувати ресурси на споруджуваних об'єктах», – вважає Попов.

Раніше повідомлялось, шо попит на українську нерухомість серед інвесторів достатньо високий.