Реєстрація /

Погоджувати проекти нерухомості повинна місцева влада

Повноваження місцевих органів необхідно розширити.

Повноваження місцевих органів влади та громадськості у частині впливу на реалізацію проектів будівництва повинні бути розширені за рахунок делегування їм раніше втрачених та переданих центральним органам виконавчої влади функцій з обговорення та затвердження містобудівної документації.

Такі ініціативи оприлюднили керівники департаменту містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації.

«Муніципалітет, він не загубив, а у нього забрали важелі впливу на процеси, особливо в містобудуванні», – сказав глава департаменту містобудування та архітектури міськдержадміністрації, головний архітектор Києва Сергій Целовальник.

Департамент містобудування та архітектури міськдержадміністрації виступає за відновлення повноважень Містобудівної ради в частині затвердження і погодження проектів будівництва. При цьому він зазначив, що в даний час Містобудівна рада займається лише видачею та затвердженням містобудівних умов і обмежень. Разом з тим у головного архітектора відсутні повноваження з контролю над виконанням містобудівних умов при реалізації проекту і, найчастіше, вони виявляються лише перед фактом у разі їх порушення.

Раніше повідомлялось, що головний архітектор Києва говорив, що у нього немає прав.