Реєстрація /

Страхування ризиків забудовників зробить ринок цивілізованішим

Відповідний закон «вдарить» по Фондах фінансування будівництва.

Якщо в Україні, як це є в багатьох європейських країнах, буде діяти закон про обов’язкове страхування ризиків забудовників, то у сфері будівництва все стане цивілізованіше. Про це ІАП «Столична нерухомість» розповів Юрій Сербін, віце-президент Конфедерації будівельників України (КБУ).

«Якщо такий закон буде прийнято, люди отримають гарантії, що не втратять свої проінвестовані, то, думаю років через два (цей час потрібний, щоб відчути зміни), об’єкти у нас здаватимуться вчасно, а люди не будуть перекривати дороги, бо їх обдурили», – вважає експерт.

Юрій Сербін не приховує, що цей закон, поставить у скрутне становище посередників, які є зараз на ринку – Фонди фінансування будівництва (ФФБ). «Я не за те, щоб знищити ФФБ одномоментно, бо там крутяться великі гроші і перемогти зараз цю систему нереально. Тож кому подобається працювати через них, нехай працюють далі, але ми можемо надати людям альтернативу і вони побачать, що мають гарантії, але не змушені за це платити більше, відповідно самі не захочуть укладати договори через ФФБ», – зазначив віце-президент КБУ.

Раніше Юрій Сербін говорив про те, що Фонди фінансування будівництва виявилися недієвим механізмом інвестування.