Реєстрація /

Вартість оренди офісів у Києві не зміниться

Орендні ставки будуть стабільні.

За вартістю оренди офісів Київ не входить до числа європейських лідерів. Про це повідомили експерти Jones Lang LaSalle.«Ставки оренди на офісному ринку залишаються стабільними, максимальний показник досягає 420 дол за кв. м на рік. Для порівняння: максимальні ставки оренди на офісні приміщення в Європі спостерігаються в Лондоні (1 тис. 735 дол за кв. м на рік), Москві (1 тис. 150 дол за кв. м на рік) і Женеві (1 тис. 80 дол за кв. м на рік)», – говорить Олександра Глобіна, керівник відділу по роботі з корпоративними клієнтами Jones Lang LaSalle в Україні.

У Києві базові орендні ставки значно різняться залежно від району міста: у центрі вони становлять у середньому 340-370 дол за кв. м на рік, у Подільському діловому районі – 280-320 дол за кв. м на рік, найбільш низький показник по місту зафіксовано на Лівому березі (190-210 дол за кв. м на рік).

«Ми не очікуємо зростання ставок оренди в 2014 році через високу конкуренцію серед бізнес-центрів і значну частку вільних площ», – зазначає Олександра Глобіна.

Вона також зазначила, що найбільш активними гравцями ринку оренди офісних приміщень у Києві є виробничі компанії (44 % попиту, основну частину якого формують фармацевти), IT-компанії (25%), а також банки та фінансові компанії (17 %).

Раніше повідомлялось, що в Києві ввели в експлуатацію мінімальну кількість офісів за 5 років.