Реєстрація /

Названо найпопулярніші райони Києва для покупки квартири в новобудові

Експерти розповіли, де краще купувати квартиру на первинному ринку для подальшого перепродажу чи під оренду

Райони та передмістя Києва переживають трансформацію: за останні роки на карті столиці з'явилися нові точки тяжіння, нові мікрорайони та квартали новобудов. Не всі вони однаково перспективні та вигідні для інвестування, купівлі квартири у новобудові.

Які райони Києва найбільш популярні серед інвесторів новобудов? Де краще купити квартиру на первинному ринку для подальшого перепродажу чи здавання в оренду? Відповіді на ці запитання дізнався портал «Столична нерухомість» 100realty.ua.

Райони Києва з активною забудовою

Сьогодні у Києві низка районів активно забудовують якісним житлом. У поєднанні з транспортною та соціальною інфраструктурою найбільший вибір якісного нового житла в таких районах столиці:

  • Печерський;
  • Шевченківський;
  • Голосіївський;
  • Солом'янський;
  • Дарницький.

До цього списку увійде і Подільський район (насамперед житловий масив Виноградар) після введення в експлуатацію нових станцій метрополітену. За словами Генерального директора АН «Park Lane», Вікторії Барабаш, серед найперспективніших вулиць на Виноградарі – проспект Правди, вулиця Василя Порика, Маршала Гречка, Мостицька, Межова, Білицька та інші, від яких станції метро будуть перебувати в пішій доступності. Зараз вигідно купувати квартири в ЖК на цих вулицях, поки нерухомість ще не суттєво подорожчала через будівництво метро поряд.

Стаття по темі: Кредит на купівлю квартири в Києві – які шанси отримати іпотеку

До списку перспективних районів входять і житлові масиви з рекреаційними зонами. Це Дніпровський, не центральна частина Голосіївського району (вул. Васильківська, Академіка Заболотного, Окружна дорога та ін.), частково Святошинський район (вул. Салютна).

Поява якісних житлових комплексів одразу покращує «репутацію» та перспективи району. Найбільші нові житлові комплекси-мікрорайони зараз будують біля станцій метро Теремки, Нивки. На Лівому березі покупцям будуть цікаві квартири в новобудовах на зеленій гілці метро – в ареалі станцій «Позняки», «Осокорки», «Червоний хутір».

Ціни на квартири

Незважаючи на те, що частина перспективних районів знаходиться далеко від ділового та культурного центру столиці, ціни на нерухомість у них практично аналогічні вартості квартир у районах, наближених до центру.
Так квартиру в нових будинках на Лівому березі або у віддалених районах Правого берега можна купити за практично такою самою ціною, за якою продають квартири в будинках ранньої забудови (хрущовки, сталінки) в центрі. Ціни – у середньому становлять 1500–1800 дол./кв. м. в житлових комплексах, що будуються.

Квартири в будинках ранньої забудови на вторинному ринку поблизу існуючих станцій метро, що будуються, – в середньому 1300 дол./кв. м.

Що краще купувати для перепродажу, а що для оренди

На думку Генерального директора АН «Благовіст» Олени Бібєровой, для перепродажу підійдуть новобудови з цікавою архітектурною концепцією, закритою різноманітною інфраструктурою та зручними плануваннями квартир. Такі об'єкти завжди мають попит.

«Плюси самого житлового комплексу та комфортного життя у ньому перекривають можливі недоліки оточення. Особливо якщо житловий комплекс розташований поблизу рекреаційних, впорядкованих відпочинкових зон. До того ж велика кількість людей зараз працює віддалено та віддалене розташування від активного життя міста для них є перевагою», – каже Олена Бібєрова.

Стаття по темі: Купівля квартири або комерційного приміщення в новобудові – що краще для інвестування?

Найбільш ліквідні об'єкти швидко йдуть із ринку, тому їх варто розглядати як інвестицію для подальшого перепродажу. У разі, якщо будинок вже добудований і готується до введення в експлуатацію, після оформлення всіх документів ціна може зрости на 50-10%. Це хороший дохід з огляду на термін інвестування в середньому 6 міс – 1 рік.

Для подальшої здачі в оренду більшою мірою варто розглядати об'єкти із гарним транспортним сполученням. Це завжди буде плюсом для орендарів. Квартири в пішій доступності від станцій метро – найпопулярніші. При цьому клас нерухомості не такий важливий. Звичайно, якісні характеристики будинку або житлового комплексу завжди є перевагою, тому їх варто враховувати.

Источник