Реєстрація /

Капіталовкладення в елітну нерухомість Києва: серпень 2015 р.

В серпні 2015 року об'єм капіталовкладень в елітну нерухомість Києва (вартістю від 250 тис. дол.) склав 3 млн. 800 тис. дол. Це на 26,5% нижче за результати липня. За підсумками місяця частка елітного сегменту в загальній кількості угод склала 4%. Частка капіталовкладень склала 16% від загальної суми, вкладеної в ринок нерухомості впродовж місяця.

В структурі ринку елітної нерухомості в серпні квартири зайняли основну частку – 73%. Перевагу покупці віддавали об'єктам у Шевченківському та Печерському районах столиці.

У Шевченківському районі популярними були вулиці Прорізна, Вєтрова, Ярославів Вал, Пушкінська. Тут купували квартиири як в будинках сучасної забудови (від 2000 року), так і квартири в дореволюційних відреставрованих будівлях (враховувався стан фасадів, під'їздів, комунікацій, контингент сусідів). У дореволюційних будинках покупців цікавили 3-4-кімнатні квартири площею 120-200 кв.м. Вартість таких пропозицій склала від 2200 до 2500 дол./кв.м. У сучасному житловому фонді купували апартаменти 150-200 кв.м за ціною 2300-2600 дол./кв.м.

У Печерському районі найбільш популярними були вулиці Драгомирова, Старонаводницька, Звіринецька, бул. Лесі Українки. Тут перевага віддавалася 2-4-кімнатним квартирам в сучасних будинках, площа яких від 80 до 200 кв.м. Вартість таких пропозицій від 1500 до 2800 дол./кв.м. залежно від наявності та якості обробки і комплектуючих.

Нежитловий фонд склав 17% ринку елітної нерухомості в серпні. Цей сегмент представлений в основному нежитловими фасадними приміщеннями на перших поверхах нових будинків, розташованих у Подільському та Дарницькому районах. Примітно, що договорів з придбання нежитлових приміщень у центральних районах столиці у серпні підписано не було.

Переважно, це офісні площі, а також приміщення під торговельні об'єкти і приватні медичні установи (клініки, лабораторії, стоматологічні кабінети). Площа таких об'єктів складає від 350 до 500 кв.м, ціна 700-1200 дол. / Кв.м.

Будинки склали 10%. У цій категорії покупці віддавали перевагу заміським особнякам, побудованим після 2010 року у Вишгородському та Житомирському напрямках площею від 200 до 350 кв.м і ділянкою 8-15 соток. Вартість такого придбання становила 1400-1700 дол./кв.м.

Традиційно, в пріоритеті у цій категорії покупців – зручні під'їзні шляхи і сполучення з містом, близькість до лісу і/або водоймі, наявність всіх умов для цілорічного комфортного проживання.

«Серпень – період відпусток і накопичення сил перед стартом активного осіннього сезону. Традиційно активність ринку нерухомості трохи знизилася. Однак ми побачили, що незважаючи на це, у структурі придбань елітної нерухомості представлені всі види об'єктів, у тому числі офісні та комерційні приміщення. Це є свідченням того, що попит на дорогу нерухомість на ринку є, і він залишатиметься актуальним і навіть зросте у наступні місяці», – прогнозує Вікторія Барабаш, Генеральний директор АН Park Lane.