Реєстрація /

Капіталовкладення у нерухомість Києва: червень-липень 2015 р.

Впродовж червня-липня 2015 р. обсяг капіталовкладень у нерухомість Києва склав 42 млн. 170 тис. дол. США. Це на 58% вище за сукупний показник квітня-травня.

Сегмент до 50 тис. дол. за два літні місяці зайняв частку 35% від загальної кількості угод. Тут купувалися переважно 1-кімнатні квартири практично у всіх районах столиці. Вирішальну роль при виборі об'єкта в цьому сегменті відігравала вартість. Характеристики та місце розташування займали другорядні позиції.

Найбюджетнішими об'єктами, проданими в червні-липні, стали: 1-кімнантна квартира місті-супутнику столиці (Бровари) площею 30 кв. м, яка була продана за ціною 16 тис. дол. і квартира готельного типу по вул. Сім'ї Сосніних (Святошинський р-н) площею 19 кв. м, реалізована за 17,5 тис. дол. Також в перелік бюджетних придбань потрапила земельна ділянка в с. Гора (Бориспільський р-н) площею 10 соток, куплена за 20 тис. дол.

У сегменті 50-100 тис. дол. було підписано 43% договорів. Тут також представлені 1-2-кімнатні квартири у всіх районах столиці (переважно нові будинки на житлових масивах і більш стара забудова в наближених до центру районах), а також будинки, дачні ділянки (4-6 соток) і квартири в новобудовах в ближніх передмістях (Чабани, Чайки).

Цінова категорія від 100 до 150 тис. дол. за підсумками червня-липня склала 14%. Тут були представлені 2-3-кімнатні квартири в Голосіївському, Дарницькому, Оболонському, Печерському та Шевченківському районах. У цьому ціновому діапазоні вже можна було придбати квартири на престижних центральних вулицях – Круглоуніверситетська, Інститутська, бул. Лесі Українки. Однак фаворитом категорії стали квартири в нових будинках Солом'янського району (вул. Кудряшова, Механізаторів).

Категорія 150-250 тис. дол. склала 8%. Тут у покупців були популярні квартири площею від 100 кв. м у Печерському, Шевченківському, Голосіївському та Оболонському районах столиці. Найдорожчими об'єктами, реалізованими в рамках цього сегменту стали: 2-кімнатні апартаменти площею 78 кв. м на вул. Малиновського та 3-кімнатна квартира площею 117 кв. м на просп. Героїв Сталінграда (обидві Оболонський р-н), які були продані за 250 тис. дол.

«Тенденціями цього періоду на ринку нерухомості столиці можна назвати високий інтерес покупців до квартир у передмісті і містах-супутниках столиці, а також повернення на ринок, поки що це одиночні випадки, операцій з придбання земельних ділянок під житлову забудову. Загалом червень і липень були періодом випробування столичного ринку нерухомості на міцність. Ринок це випробування витримав, показавши свою стійкість і наявність реального платоспроможного попиту. Виходячи з тенденцій, які ми побачили в цих місяцях, ми очікуємо досить активного серпня і переважаючих по всіх сегментах показників вересня-жовтня», – прокоментувала актуальну ринкову ситуацію Галина Мельникова, Генеральний директор АН «Благовіст».