Реєстрація /

Капіталовкладення в елітну нерухомість Києва: січень 2014 р.

В січні 2014 року обсяг капіталовкладень в елітну нерухомість столиці (вартістю від 2 млн. 400 тис. грн. ) Склав 49 млн. грн. За підсумками місяця частка елітного сегменту в загальній кількості договорів склала 8,3%, що вище ніж у січні 2013 р. на 3,3%.

В структурі ринку елітної нерухомості в січні квартири зайняли 83,7%, особняки – 8%, об'єкти нежитлового фонду – 8,3%. Найдорожчим об'єктом, проданим в січні, стало велике нежитлове приміщення в Шевченківському районі (просп. Перемоги), яке обійшлося новому власникові в 16 млн. грн.

За територіальною ознакою в січні простежувалася очевидна тенденція децентралізації: в високій ціновій категорії купували не лише об'єкти в центрі столиці (Печерський і центр Шевченківського районів), а й у Дарницькому, Дніпровському, Оболонському та нецентральній частині Шевченківського району.

Покупці будинків віддавали перевагу особнякам в межах Києва (Солом'янський р-н), а також у найближчих передмістях (Софіївська Борщагівка).

«Нинішній січень дуже успішно відкрив 2014 рік. При цьому, зростання кількості угод і рівня капіталовкладень в елітному сегменті було значно активніше, ніж в низькому і середньому цінових сегментах. Найбільш затребуваними на цьому ринку були об'єкти в ціновому діапазоні 300-400 тис. дол. в категорії квартир і 500 тис. дол. в категорії будинків та нежитлових приміщень. Оскільки кількість звернень, а також відкладених угод досить високі, ми очікуємо ще більш активного ринку в лютому», – коментує ситуацію Галина Мельникова, Генеральний директор АН Park Lane.