Реєстрація /

Зупинку швидкісного трамвая спроектували в рожевому і помаранчевому кольорах

Архітектори пропонують нестандартні кольорові рішення для транспортного вузла

Опублікована архітектурна концепція кінцевої станції київського швидкісного трамвая, яка повинна бути реконструйована. Станція «Кільцева дорога» буде відкрита заново після завершення будівництва торгового центру біля неї.

Архітектурна студія, яка готувала проект станції, опублікувала ескізи. На обговорення виставлені два варіанти – в помаранчевих і рожевих тонах. Щоправда, на покажчику станції написана «Вулиця Зодчих» – інша зупинка швидкісного трамвая.

«У зв'язку з будівництвом другої черги ТЦ, необхідно буде здійснити реконструкцію кінцевої станції швидкісного трамвая. Даний проект знаходиться на розгляді у замовника. Зараз не можу точно сказати, чи буде він дотримуватися запропонованої нами концепції, адже робочий проект поки не розробляється», – так прокоментував запропоновані візуалізації засновник архітектурної студії Антон Вергун.

Проект реконструкції станції швидкісного трамваю "Кільцева дорога"
Оформлення станції «Кільцева дорога» в помаранчевих тонах (візуалізація студії SHOVK)

Нагадаємо, що завершення реконструкції станції «Кільцева дорога» заплановано на 2020 рік. Також в планах відремонтувати зупинки швидкісного трамвая «Вулиця Генерала Потапова», «Бульвар Кольцова», «Вулиця Зодчих», «Вулиця Жолудєва», «Вулиця Булгакова» і «Михайлівська Борщагівка».

Проект реконструкції станції швидкісного трамваю "Кільцева дорога"
Оформлення станції «Кільцева дорога» в рожевих тонах (візуалізація студії SHOVK)

За планами Київської міської держадміністрації, трамвайна гілка може бути продовжена до Кисневого заводу.

У першому півріччі 2018 року в Києві реконструйовано 11 трамвайних переїздів. «Київпастранс» виконує роботи по реконструкції ще 5 трамвайних переїздів в Дарницькому районі столиці.

Джерело