Реєстрація /

Затвердили нові проекти будівництва, які профінансують з Фонду регіонального розвитку

Будуватимуть, школи, дитсадки, лікарні.

Уряд затвердив другий перелік інвестиційних програм і проектів, що фінансуватимуться за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку у 2018 році. Всього за кошти фонду втілять у життя 288 проектів, які фінансуватимуться на 1 млрд. 800 млн. грн. 

Загалом вже затверджено 755 проектів на загальну суму – 5 млрд. 800 млн. гривень.

Про це повідомив міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«Ці кошти ДФРР будуть спрямовані на будівництво в регіонах дитсадків, шкіл, медичних закладів, розвиток спортивної інфраструктури, відновлення мостової та дорожньої інфраструктури, об’єктів водопостачання та водовідведення, проведення термомодернізації тощо. Переважна більшість проектів буде завершена у 2018 році», – наголосив Геннадій Зубко.

Стаття по темі: Головні інфраструктурні проекти Києва у 2018 році: що планують, і які шанси бути реалізованими?

Так, за його словами за кошти ДФРР в регіонах буде реалізовано 115 об’єктів освіти, 41 об’єкт охорони здоров’я та соціального захисту населення, 39 об’єктів спорту, 24 об’єкти водопостачання та водовідведення, 33 об’єкта дорожньо-транспортної інфраструктури, 16 об’єктів культури, 9 ЦНАПів.

До розпорядження щодо фінансування за рахунок ДФРР включено проекти, які були подані на розгляд 19 областями: Вінницькою, Волинською, Дніпропетровською,  Донецькою, Житомирською, Закарпатською Івано-Франківською, Кіровоградською, Луганською, Львівською, Миколаївською, Рівненською, Тернопільською, Харківською, Херсонською, Хмельницькою, Черкаською, Чернівецькою і Чернігівською областями, а також КМДА.

Джерело