Реєстрація /

Забудовники готові будувати приміщення під дитсадки та школи на перших поверхах ЖК

Будувати окремо розташовані будівлі – невигідно.

Для забудовників не вигідно будувати окремі будівлі для дитсадків і шкіл, оскільки на цій ділянці можна звести ще будинок. При цьому вони готові виділяти приміщення на перших поверхах своїх ЖК.

Про це повідомила співзасновник і керуючий партнер Українського клубу нерухомості (URE Club) Ольга Соловей.

За її даними, створення вбудованих дитячих садків не роблять істотного впливу на собівартість будівництва і в більшості своїй передбачаються ще на стадії проектування.

«Зараз мало не в кожному будинку, що будується і який передбачає створення об'єктів інфраструктури, передбачені площі під створення приватних дошкільних установ. За нашими даними зараз в Києві будується близько 10 великомасштабних житлових комплекси, в кожному з яких передбачено створення від 3 до 7 дитячих садків в залежності від кількості квартир, що будуються», – сказала Ольга Соловей.

Будувати окремі будівлі вони не хочуть.

«Якщо говорити про будівництво окремої будівлі під дитячий садок, то на сьогоднішній день забудовнику необхідно виділити під його створення мінімум 0,5 га площі земельної ділянки. За деякими підрахунками, вже за новими будівельними нормами, на цій ділянці потенційно забудовник може звести житловий будинок на 10 тис. кв. м житлової площі. Створення окремої будівлі під садок може обійтися забудовникові в середньому від 10 до 18 тис. грн./кв. м», – розповіла Соловей.

Раніше повідомлялося, що щоб покрити існуючий дефіцит навчальних місць у школах і дитячих садах, Києву потрібно почати будувати одночасно не менше 57 шкіл і 70 дитячих садків.

Джерело