Реєстрація /

Києву не вистачає 70 дитсадків та 57 шкіл

Місць для всіх немає.

Щоб покрити існуючий дефіцит навчальних місць у школах і дитячих садах, Києву потрібно почати будувати одночасно не менше 57 шкіл і 70 дитячих садків.

Про це повідомляє «Економічна правда».

Місту для цього необхідно 8-22 млрд. грн. Окрім того, щорічно потрібно буде вводити в експлуатацію ще до 10 шкіл і 16 дитсадків.До нестачі місць у навчальних закладах призводить будівництво нових житлових комплексів у столиці. Так, щорічно забудовники будують близько 20 тис. квартир. При цьому вони не поспішають будувати поруч із новобудовами садки та школи. При цьому кількість введених в експлуатацію загальноосвітніх учнівських місць щорічно зростає в середньому на 1 тис. місць, а в 2015-2016 роках зросла лише на 300 і 400 місць відповідно.

Раніше повідомлялося, що будівництво однієї школи коштує від 100 мільйонів гривень, дитячого садка –  від 38 мільйонів. За розрахунками Мінрегіонбуду, вартість створення одного навчального місця в школі в січні 2018 року становила 100 тис. грн. Оскільки школа в середньому розрахована на тисячу навчальних місць, будівництво одного такого навчального закладу коштує від 100 млн. грн.

Джерело