Реєстрація /

За рік у Києві замінять всі старі світильники на енергоефективні


До кінця цього року замінять половину.

До 2021 року ДТЕК Київські електромережі повністю замінить усі працюючі ртутні освітлювальні прилади на екологічні світлодіодні. 

«До кінця поточного року наша компанія замінить біля півтори тисячі люмінесцентних ламп на сучасні світлодіодні. Це приблизно 46% від їх загальної кількості. Цей процес в ДТЕК Київські електромережі відбувається поступово по мірі виходу з ладу працюючих ламп. Всі 100% освітлювальних приладів, що містять ртуть, замінять екологічними світлодіодними до кінця 2021 року», – зазначив генеральний директор ДТЕК Київські електромережі Маріс Куніцкіс.

З початку 2020 року столичні енергетики вже встановили 484 світлодіодні лампи. Вони споживають у декілька разів менше, у порівнянні із ртутними та лампами розжарювання, електроенергії. Таким чином, потребують менше вугілля та іншого викопного палива, яке є джерелом викидів парникового вуглекислого газу та інших шкідливих сполук.

Крім того, LED лампи не містять небезпечної для людини та природи ртуті. Вони не вимагають спеціального зберігання та переробки. Не несуть прямої небезпеки здоров’ю населення та довкіллю у разі пошкодження.

Читайте також: Комерційна нерухомість в новобудовах Києва: прибуток вище, ніж від житла

Раніше повідомлялося, що депутати Київради затвердили Міську цільову програму зовнішнього освітлення Києва на період 2019-2022 роки. У Дарницькому, Голосіївському, Дніпровському та Солом’янському районах замінюють зовнішнє освітлення цього року. Тут також лінії електромереж потребують замін та оновлення, а зовнішнє освітлення прибудинкових територій за деякими адресами взагалі відсутнє.

Крім того, в Україні прийняли нову ДБН «Природне та штучне освітлення», яка  говорить про те, що у житлових кварталах необхідно враховувати, що прилади зовнішнього освітлення повинні естетично поєднуватися з просторовою структурою та історичною забудовою. Це стосується форми і пропорцій світильників, кронштейнів і опор, висоти установки освітлення.

Джерело