Реєстрація /

За І квартал об’єми будівництва зросли на 24%

На ринку спостерігається позитивна динаміка.

За підсумками перших 3-х місяців 2019 року будівельники в Україні виконали роботи на суму 26,5 млрд. грн. Це на 24,3% більше, ніж за аналогічний період минулого року.
 
Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе. 

За підсумками звітного періоду індекс будівництва інженерних споруд склав 145,2%, будівель – 109,8% (житлових – 91,8%, нежитлових – 133%).
 
У розрізі регіонів, лідерами за обсягами виконання будівельних робіт стали Дніпропетровська область (3,6 млрд. грн.), Харківська область (2,9 млрд. грн.), Одеська область (2 млрд. грн.) та м. Київ (6,5 млрд. грн.). Їх впевнено наздоганяє Львівська область (1,7 млрд. грн.).

Стаття по темі: Квартира в новобудові: як оцінити якість будівництва, рентабельність та ризики
 
Нове будівництво, реконструкція та технічне переоcнащення становили 79,6% від загального обсягу виробленої будівельної продукції, капітальний і поточний ремонти – 11,5% та 8,9% відповідно.

Раніше повідомлялося, що в останні 2 роки намітилася тенденція відмови забудовників від смарт-квартир до збільшення метражу проектованих квартир в середньому на 10% площі.

Джерело