Реєстрація /

З 2020 року в Україні переглянуть вимоги до якості ремонту та будівництва доріг

Президент підписав указ щодо підвищення якості автодоріг

Президент України Володимир Зеленський затвердив заходи, спрямовані на створення умов для розвитку та підвищення якості автомобільних доріг. Указ передбачає створення безпечних та комфортних умов для учасників дорожнього руху, розвиток мережі якісних доріг, формування сприятливих умов для бізнесу.

До 1 січня 2020 року Кабінет Міністрів має забезпечити перегляд кваліфікаційних критеріїв, фінансових і технічних вимог до учасників публічних закупівель відповідно до найкращих світових практик. Крім того, мають бути створені умови для використання новітніх технологій та матеріалів під час будівництва, реконструкції, ремонту доріг, переглянуті відповідні нормативно-технічні документи з метою забезпечення європейської якості автомобільних доріг.

Також замовники мають залучати на конкурсних засадах незалежного інженера-консультанта у сфері дорожнього будівництва (FIDIC) на етапах закупівель, виконання робіт, гарантійного обслуговування будівництва, реконструкції та ремонту автомобільних доріг.

Стаття по темі: Скільки ремонтують мости в Києві: рекордсмен Південний міст перекритий 5 місяців на рік

Глава держави зауважив, що впродовж останніх днів відвідав декілька регіонів, де ознайомився з перебігом ремонтів на автошляхах. За його словами, є багато проблем щодо фінансування, прозорості проведення тендерів, фаховості компаній-підрядників, якості виконаних робіт, і всі вони потребують негайного вирішення. Крім того, має бути напрацьований план з чітким переліком доріг і термінами їхнього ремонту.

Раніше повідомлялось, що на певних ділянках в Україні почали з’являтися дороги європейської якості.

Джерело