Реєстрація /

З 1 червня в громадських будівлях можна будувати підземні багаторівневі паркінги 

Вступає в дію новий ДБН.

З 1 червня вступлять в дію державні будівельні норми з вимогами до проектування багаторівневих підземних автостоянок в громадських будинках. Так, вбудовані, прибудовані або вбудовано-прибудовані підземні автостоянки можуть проектуватися до 5 поверхів, тоді як автоматизовані підземні паркінги можуть мати до 9 поверхів.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

«Нестача паркомісць у великих містах, біля великих громадських закладів – завжди проблема. І створення зручних підземних паркінгів, особливо багаторівневих, під такими закладами могло би стати вирішенням питання. До цього проектування багаторівневих підземних автостоянок не було унормовано в будівельних нормах. Зараз ми це передбачили», – написав він.

За словами Парцхаладзе, прийняті зміни дозволять:

  • збільшити кількість паркомісць, які можуть проектуватися в складі громадських закладів;
  • заощадити простір на організацію таких парковок;
  • підвищити комфорт відвідувачів, які користуються індивідуальним транспортом.

Читайте також: Комерційна нерухомість в новобудовах Києва: прибуток вище, ніж від житла

Раніше повідомлялося, що зміна №2 у ДБН В.2.3-15:2007 «Автостоянки і гаражі для легкових автомобілів» унормувала можливість проектувати автоматизовані автостоянки для легкових автомобілів в містах України. Зміна офіційно вступає в дію з 1 липня 2019 року.

Джерело