Реєстрація /

Як уникнути ризиків при покупці квартири за допомогою розтермінування платежів: поради експерта

Насамперед варто переконатися у найголовнішому: наскільки активно будівництво.

Щоб купити вигідно квартиру за допомогою розтермінування, необхідно врахувати кілька факторів. Про це заявила Маріанна Бігунець, директор із продажу Будівельної компанії GAZDA.

  • Насамперед варто переконатися в найголовнішому: наскільки активно будівництво того чи іншого ЖК, котеджного містечка, чи дотримується девелопер задекларованих термінів зведення, чи не має потенційно обтяжливих обставин, які можуть йому заважати продовжувати будівництво (судові рішення, аритмія будівництва тощо).
  • Другий не менш важливий аспект: чи акредитований девелопер (його окремий проект) до участі у державній іпотечній програмі єОселя, чи наявні спільні з комерційними банками іпотечні програми (банківська акредитація – це додаткова гарантія покупцю у безпеці придбання квартири чи таунхауса).
  • Перед тим, як ухвалити рішення про придбання житла, покупець повинен ретельно врахувати існуючі військові, економічні ризики та індивідуальні ризики (ведеться війна і громадянина може бути залучено до лав ЗСУ).
  • Бажано вибирати житло, що відповідає фінансовим можливостям платити за розстроченням без шкоди сімейному бюджету (щомісячний платіж не повинен перевищувати 50% від сукупного щомісячного доходу сім'ї).
  • При виборі програми розстрочки дуже корисно буде орієнтуватися на загальні тренди-умови програм розстрочки та ретельно вивчати запропоновану девелопером угоду, щоб уникнути небажаних переплат (насамперед йдеться про можливість фіксації ціни).

«Програми з розстрочення, по суті, витягують весь первинний ринок житла, адже завдяки лояльним умовам громадяни можуть нарешті стати власниками власного житла, а девелопери отримують можливість працювати і будувати якісне житло», – підсумувала Маріанна Бігунець.

Раніше повідомлялося, що ринок житлової нерухомості України показує поступове відновлення.

Джерело