Реєстрація /

Влада Києва має розглянути петицію про зняття реклами з історичних будівель та культурних пам'яток

Великі рекламні банери на всю висоту будівлі псують візуальне сприйняття вулиці та історичної забудови.

Петиція на сайті Київської міської ради із закликом зняти рекламні полотна з історичних споруд у столиці, за якими відбувається демонтаж історичних та культурних пам'яток, набрала необхідних для розгляду 6 тисяч голосів.

Про це йдеться у петиції №12950 на сайті електронних петицій Київської міської ради.

Петиція була подана 9 квітня та на 10 червня набрала необхідні для розгляду 6 тисяч голосів.

«Мабуть, кожен із нас гуляючи центром міста помічав наглухо завішані фасади історичних будівель. Деякі з них – це реклама модного одягу, інші виставок, а треті – просто нашвидкуруч намальований фасад або однокольорове полотно-ширма. Проблема одна – за такою ширмою, подалі від людських очей відбувається знищення нашої історичної та культурної спадщини», – йдеться у тексті петиції.

Автор петиції також підкреслює, що великі рекламні банери на всю висоту будівлі псують візуальне сприйняття вулиці та історичної забудови.

Нагадаємо, що в першому кварталі загальна площа житлових будівель, прийнятих в експлуатацію, склала 2,18 млн кв.м. Це на 12,3% більше за аналогічний період минулого року, але менше обсягів введення житла в експлуатацію в останній рік до війни. Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Даніло Гетьманцев за даними держслужби статистики.

У регіональному розрізі лідерами із закінченого домобудування залишаються Київська область та Київ, на частку яких припадає 32% введеного в експлуатацію житла, а також області на західній частині України з часткою 40%. Найменший показник у регіонах з активними бойовими діями та наближеними до фронту: Донецькою, Херсонською, Миколаївською областями.

Нагадаємо, що у першому кварталі загальна площа житлових будівель, прийнятих в експлуатацію, склала 2,18 млн кв.м. Це на 12,3% більше за аналогічний період минулого року, але менше за обсяги уведення житла в експлуатацію в останній рік до війни. Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев за даними держслужби статистики.

У регіональному розрізі лідерами за закінченим житловим будівництвом залишаються Київська область та Київ, на долю яких припадає 32% уведеного в експлуатацію житла, а також області на західній частині України із часткою 40%. Найменший показник – у регіонах з активними бойовими діями та наближених до фронту: Донецькій, Херсонській, Миколаївській областях.

Джерело