Реєстрація /

Вентиляцію у школах та дитсадках покращать

Сучасні вентиляційні системи можуть стати обов'язковими.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України хоче зробити обов’язковим встановлення сучасних вентиляційних систем, зокрема, з використанням рекуператора, при будівництві та реконструкції шкіл та дитячих садків. Це дозволить постійно забезпечувати приміщення свіжим повітрям, що сприятиме створенню комфортних умов для навчання та виховання.
 
«Доросла людина витрачає близько 25 кубічних метрів повітря на годину, діти трохи менше. І якщо більшу частину свого часу вони проводять у закритих приміщеннях без свіжого повітря, наприклад, у шкільних кабінетах на уроках, їх самопочуття і настрій починає погіршуватися. Може з’явитися млявість, головний біль і навіть депресія. Ефективні системи вентиляції в таких випадках мають бути обов’язковими. Тому зараз, оновлюючи та вдосконалюючи діючі норми щодо навчальних закладів, розглядаємо можливість внести такі зміни у ДБН. Наприклад, передбачити сучасні системи вентиляції з рекуператором. Вони вже давно довели свою ефективність, як за кордоном, так і в Україні», – повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

Стаття по темі: Житло як інвестиція: 25% квартир в Києві купують для здачі в оренду
 
Парцхаладзе відмітив, що впровадження цих змін сприятиме створенню комфортних умов для навчання дітей та підвищення їх успішності. Це підтверджують і результати міжнародних професійних досліджень. Так, вчені Манчестерського університету відзначають, що якість повітря, температура та освітлення на 50% підвищують продуктивність роботи учнів і вчителів.
 

Джерело